inhoud | terug

Brewster & co

In 1859 bestonden er alleen in de stad New York al 40 rijtuigenbouwers. Deze bouwden zo'n 5.000 rijtuigen per jaar. De bekendste rijtuigenbouwer uit deze (en misschien wel alle tijden) uit New York was Brewster & Co. Deze had showrooms aan 14th Street and Fifth Avenue waar in het voorjaar de nieuwe lentecollectie werd voorgesteld aan de prominenten van de New Yorkse society.

Brewster Carriage Co is opgericht door James Brewster in 1810. Spoedig hadden ze een goede reputatie opgebouwd met het bouwen van goede rijtuigen en in 1827 waren er al filialen gesticht in New Haven, Connecticut, Bridgeport, Connecticut and New York City. Het filiaal in New York City werd gedreven door Henry, de zoon van James, en dit filiaal werd uiteindelijk "BREWSTER & Co.". In 1878 waren ze de eerste en enige Amerikaanse rijtuigenbouwer die werd onderscheiden met de 'Gouden Medaille' op de tentoonstelling in Parijs. In 1883 kwam Henry's zoon William op zeventienjarige leeftijd de firma versterken.en werd de leus "Carriage Builder for the American Gentleman" ingevoerd als huisslogan.

 

Deze roofseat break werd gebouwd in 1897 door Brewster & Company en kostte destijds 1000 dollar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 1905 werd de eerste auto gebouwd. Daarna werden diverse auto's geproduceerd onder andere op chassis van RollsRoyce en van Ford. In 1937 kwam het einde en werden de bezittingen van het bedrijf geveild..

 

Brewster #9075 nieuw verkocht op 19 maart 1935.

 

brewster #9075

 

 

 

Kort na de eerste wereldoorlog kwam de firma terecht op de vliegtuigmarkt. In 1924 werd Brewster and Co Aircraft Division opgericht. Tijdens de recessie waren er weining activiteiten op dit gebied maar in 1932.nam James Work tezamen met een groep investeerders de luchtvaart divisie van Brewster over. Het bedrijf werd hernoemd tot Brewster Aeronautical Corporation en ontwikkelde in opdracht van de marine een gevechtsvliegtuig type XF2A-1 met een 950 pk sterke motor van Wright.

 

inhoud | terug | top