inhoud | terug

 

 

De rit

 

Uitgangspunten

 

 

 

Uitgangspunten

Het bouwen en bijeen brengen van een historisch verantwoord rijtuig vergt een bepaalde hoeveelheid tijd en inspanning. Als dit goed gelukt is geeft het een hoop voldoening. Daarna kun je kiezen uit twee wegen: Je begint weer overnieuw of je gaat met je rijtuig aan de gang.

 

Wat betreft de optie van puur het bouwen en restaureren zijn er genoeg voorbeelden van mensen die dit doen. In de motorwereld is dit met customized motoren ook een vrij normale gang van zaken. Je verkoopt je product en met de opbrengst start je een nieuw project. Bij enkelen kan dit zelfs uitgroeien tot hun fulltime beroep.

 

Wij zijn altijd uitgegaan van de tweede weg; het op de weg brengen van de complete aanspanning. Ten slotte zijn we ook begonnen met aangespannen rijden en niet met het restaureren van een koets.

 

Omdat je trots bent op je werk en omdat je anderen wilt laten meegenieten ligt het dan voor de hand om aan een aangespannen rit mee te doen.

Voor de uitdaging en als sluitstuk van de bouwinspanning is het het leukst om mee te doen aan een gejureerde rit. Er zijn in Nederland twee bonden van aangespannen paarden die ieder een eigen klassement hebben.

 

Jurering

 

 

 

Om in het klassement mee te kunnen draaien moeten een minimum aantal gejureerde ritten worden meegedaan.

 

Beschrijving van de jurering.

 

Het jureren bestaat uit twee gedeelten. Het semi-statische in de ring en het rijdend geheel. Met semi-statisch wordt bedoelt dat de beoordeling in principe wordt uitgevoerd op een stilstaand rijtuig, maar het binnenrijden, het halt houden ende houding van de paarden hebben natuurlijk wel invloed op de beoordeling.

Bij de beoordeling van het rijdende geheel is het van belang dat de paarden er recht, actief en goed gesteld bijlopen. De Passagiers en het personeel moet zich ook goed en netjes tonen. Dit wil niet zeggen dat er bij warm weer geen kledingstukken mogen worden uitgetrokken maar het moet wel een toonbaar geheel blijven.

 

 

De koetsen kunnen in de volgende categorieŽn worden ingedeeld:

 

 

Rubrieken Doorn Kastelentocht

 

Rubriek A tweewielige rijtuigen

Rubriek B dienstrijtuigen gereden door een koetsier

Rubriek C sportrijtuigen / herengerij

Rubriek D landelijk gerij

 

 

De jury beoordeelt op de volgende punten:

 

Twenterit
1 Kleding passend, volledig
2 Paarden conditie,verzorging,hoefbeslag
3 Tuigen optuiging,onderhoud,passend
4 Rijtuig originaliteit,onderhoud
5 Presentatie algehele indruk
6 Rijdend algehele indruk
Per item 10 punten te verdienen

 

 

 

Knokke koets
1 Koetsier,hulpkoetsier,passagiers houding, kleding, hoed en handschoenen zweepvoering, omgang met paarden
2 paarden conditie, voorkomen en netheid, beslag
3 tuigen staat, passendheid, netheid,veiligheid en goede conditie
4 rijtuig staat, netheid, disselhoogte, reserveuitrusting
5 algemene indruk algemeen voorkomen
per item 10 punten te verdienen

 

De actuele stand van zaken is te zien op de site van de KNHS.

* Voorbeeld van jury-rapport

 

Voorbereiding

 

 

 

 

Alle deelnemers van de wedstrijd hebben natuurlijk enorm hun best gedaan om er zo perfect mogelijk uit te zien. Hierdoor moet de jury het onderscheid gaan maken in de details. Bij de voorbereiding moet er daarom op een enorme hoeveelheid details worden gelet. Om geen details te vergeten zijn onderstaande checklijsten ontwikkeld. Tevens is het dan gemakkelijker om de werkzaamheden te verdelen als er meerdere personen helpen.

Het algemene draaiboek beschrijft de werkzaamheden in de periode voorafgaand aan de wedstrijd. Zo moeten bijvoorbeeld bij droog weer reeds lang van tevoren de wielen vochtig worden gehoude. Als dit niet gebeurd kan er een hoepel aflopen tijdens de rit.

*Draaiboek

Voor er vertokken wordt moet de controlelijst voor de aanwezigheid van het materiaal worden afgewerkt. Dit gebeurt op de avond voorafgaand aan de wedstrijd en de laatste punten s'morgens vlak voor het vertrek.

*Controlelijst aanwezigheid materiaal

De laatste lijst welke moet worden afgwerkt na het aanspannen vlak voor de jurering. Hierin staan alle details beschreven waar de jury op zou kunnen letten.

* Controlelijst werkzaamheden

Voor de liefhebbers is er een MS-word versie beschikbaar om te downloaden. Deze kan dan naar eigen behoefte worden aangepast in de tekstverwerker.

 

* Download checklijsten (zip-formaat grootte 22 Kb)

* Download checklijsten (doc-formaat grootte 105 Kb)

 

 

Concours International d' Attelage de Tradition

inhoud | terug

 

Een sportievere vorm van het Concours d'Elegance is de C.A.T. of de C.I.A.T . De uit Frankrijk afkomstige A.F.A. heeft hiervoor een reglement opgesteld.

 

* C.I.A.T.

 

 

top