inhoud | terug

Reglementen C.A.T. en C.I.A.T.

 

Algemeen

 

 

 

In Apeldoorn werd er een Concours International d' Attelage de Tradition gehouden op zondag 22 mei 2005. Hieronder zijn de regelementen te lezen en te downloaden.

 

Deze reglementen zijn wat vrijer dan de gangbare reglementen voor een concours d' élegance in Nederland. Met name de grens tussen replica en authentiek gerij is vervallen. Deze grens is ook alleen tot op bepaalde hoogte interessant voor musea. In de praktijk is er geen verschil te zien tussen een replica die met authentieke methoden, materialen en maatvoering is gebouwd en een authentiek rijtuig dat is gerestaureerd.

Het onderdeel authenticiteit is een van de onderdelen die worden gejureerd zodat bij twijfelgevallen hier een negatieve waardering kan worden gegeven. De moderne aanspanningen worden zelfs gequoteerd naar 6 in plaats van 10.

 

Bij deze jurering gaat het niet alleen om de aanspanning maar ook de prestaties worden gemeten met hindernis rijden en een wegparcours. Eigenlijk meer zoals het was in het begin van het welbekende marathon rijden.

 

 

* AFA reglement nederlands

 

* Download AFA reglement frans (pdf-formaat grootte 26 Kb)

* Download AFA formulier frans (pdf-formaat grootte 35 Kb)

 

 

 

inhoud | terug | top